ECOMER

ECOMER e идеален за јакнење на имунитетот и општата состојба на организмот и е единствен по својата способност да го балансира имуно системот доведувајќи го во рамнотежа и никогаш не предизвикува прекумерна стимулација.
Истотака ECOMER делува на двете компоненти на имунолошкиот систем.
ECOMER е антиоксидант затоа што го штити организмот од дејството на слободните радикали кои ги оштетуваат ќелиите, а настануваат како последица на стрес, метаболички процеси и нездрава исхрана.

СОСТОЈКИ
ECOMER содржи пречистена комбинација на најпотентни алкиглицероли од масло од црн дроб на три вида ајкули од ладните мориња. He содржи витамин А И D, омега 9, омега 3 (ЕРА-ОНА масни киселини), омега 6, холестерол, а ни сквален. Нечистотии како што се DDT и РСВ, тешки метали и слично потполно се елиминирани.
АЛКИГЛИЦЕРОЛИ се супстанци кои се присутни во нашиот организам (мајчино млеко, црн дроб, слезина и коскена срж), а најголема концентрација во природата се наоѓа во масло од црн дроб на ајкула.
ECOMER АЛКИГЛИЦЕРОЛИ имаат идентичен состав како алкиглицеролите од мајчино млеко, а за да се добие таква комбинација неопходно е да се користи масло од црн дроб од три вида ајкули. Процесот на производство е единствен и стандардизиран, што значи дека секоја серија има иста содржина на активни состојки, а таа содржина внимателно се контролира во тек на целиот процес на производство, при што е избрана единствена комбинација на активни алкиглицероли за ECOMER.

ОБЛАСТ НА ПРИМЕНА

ECOMER го стимулира имунитетот бидејќи го регулира бројот на бели крвни зрнца (леукоцити) до нормално ниво и поттикнува создавање на антитела. Јакиот имуносистем му помага на телото да се бори со своите штетни фактори, внатрешни и надворешни.

АЛКИГЛИЦЕРОЛИ се покажаа успешни во борба против разни видови бактериски, вирусни и габични инфекции (не е замена за терапија). Се препорачува за заштита кај примена на хемиотерапија и радиотерапија.

ECOMER АПКИГЛИЦЕРОЛИ се сигурна заштита од настинка и грип. Зголемуваат сила и енергија, а отстрануваат и психички и физички замор.

ECOMER се препорачува на лица кои сакаат да го подобрат имуниот систем, постари лица и како потпора на лицата кои се на некаков третман, a ECOMER најдобро е да се користи превентивно затоа што тогаш се постигнуваат најдобри резултати.

COCTAB

Секоја капсула ECOMER содржи 50 мг. единствена комбинација АЛКИГЛИЦЕРОЛИ во вкупно250 мг. масло од црн дроб на ајкула. Капсулата е од желатин за јадење.

Во 1 капсула 100 г.
Енергетска вредност Kcal 2,9/кЈ 12,2 Kcal 750,8/кЈ 3158,2
Протеини N х 6,25 103 мг. 26,7 г.
Масти 262 мг. 67,8 г.
Јаглени хидрати 44 мг. 11,3 г.

ECOMER не содржи млечни, пченични, глутеински, соини, ниту пченкарни конзерванси како ни конзерванси од квасец.

ДЕЈСТВО
АЛКИГЛИЦЕРОЛИ се супстанци кои учествуваат во создавање на имунитет. АЛКИГЛИЦЕРОЛИ од коскена срж, црн дроб и слезина, ја мобилизираат целата имуно војска за одбрана на организмот. Помагаат во создавање на леукоцити и лимфоцити, како што се В-лимфоцити, NK-ќелии убијци и Т-ќелии. ECOMER, со редовно земање, обезбедува доволно ниво на алкиглицероли, односно добар имунитет. Од големо значење е примена на препаратот ECOMER како заштита од несакани ефекти во тек на хемиотерапија и радиотерапија. Спречува несакани придружни појави, како што се смалување на бројот на леукоцити или тромбоцити, што допринесува до пад на имунитетот и отвара пат за развој на разни инфекции.
ECOMER АЛКИГЛИЦЕРОЛИ се клинички испитани.

ПРИМЕНА
ECOMER се препорачува на лица со слаб имуно систем како и на оние кои сакаат да го подобрат својот имунитет.
ECOMER е јак антиоксидант и погоден е за спортисти.
ECOMER може да го користат и деца посебно оние кои се осетливи на алергии, инфекции и настинки. ECOMER е за сите генерации, посебно за постари луѓе, но и за вработени кои подлежат на стрес. ECOMER може да се користи без временско ограничување.

НЕСАКАНИ ДЕЈСТВА
Не се познати.

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА ПРИМЕНА
1 -2 капсули 2-3 пати дневно.
Превентивно се препорачува две капсули дневно секој ден за секој случај.

Додатоците во исхраната не се замена за урамнотежена и разновидна исхрана. Важно е да имате разновидна и урамнотежена исхрана и здрав начин на живот.

НАЧИН НА ЧУВАЊЕ
Да се чува на темно и суво место, на собна температура. Да се чува вон дофат на деца.

ПАКУВАЊЕ
30, 60 и 120 капсули

Категорија

Додатоци во исхраната

Произведува

Natumin Pharma AB, Норвешка

Нарачај

Carvaxyl
Кандилакс
Мени