URIFAR

1.200 ден

Брзо и ефикасно решение за уринарнарниот тракт.

SKU: 6 Категорија: Ознака:

Опис

Aктивни состојки Во 1 кесичка Во 2 кесички
D-mannose/D–manoza 1500 mg 3000 mg
Калинка екстракт (Punica granatum) cодржи најмалку 75% вкупни полифеноли 250 mg 500 mg

СОСТАВ: фруктоза (fructose), D- mannose, регулатор на киселост, лимонска киселина (citric acid), екстракт од калинка (Punica granatum) содржи најмалку 75% вкупни полифеноли, средство против згрутчување, сладило( sucralose)

НАЧИН НА ПРИМЕНА: Пред консумирање испразнете го меурот. Растопете 1 кесичка од производот во чаша со вода. Производот се консумира на празен желудник. Во тек на денот треба да се пие голема количина на вода. Појако дејство се постигнува ако истовремено се зема Витамин Ц кој ја намалува pH вредноста во урината.

ДОЗИРАЊЕ: 1-2 кесички по потреба. Дневната доза може да се зголеми во согласност со упатства од лекар. Производот се препорачува за деца од 3 години нагоре.

НАПОМЕНА: Производот не е замена за разновидна исхрана. Да не се надминува препорачаната дневна доза. Производот е сигурен, без нуспојави. Во ретки примери забележана е интолеранција на Д- маноза, која се појавува во облик на ретка столица и појачано настанување на гасови во цревата. Производот не е за парентерална употреба. Во тек на бременост се препорачува совет од лекар. Производот мора да се користи под надзор на лекар.

НАЧИН НА ЧУВАЊЕ: Да се чува вон дофат на деца! Да се чува на суво место на температура до 25ºC.

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Sensilab Ltd.,Verovskova 55 a,1000 Ljubljana,Slovenija

УВОЗНИК ЗА МАКЕДОНИЈА: ХЕРБАЛ ПЛУС Бул.Партизански Oдреди 99/2-10 1000 Скопје Р С Македонија

Дополнителни информации

Тежина 84 g
Мени