BellaVie CHOLESTEROL

900 ден

BellaVie CHOLESTEROL е додаток на исхраната кој содржи 5 пробиотски соеви, пребиотици и нутрицевтски препарати, секој избран за нивните здравствени придобивки. Формулата е развиена со основни цревни бактерии за да се промовира поповолна рамнотежа на цревната микробиота.

Опис

Активни состојки

1 капсула
Мешавина на бактериска култура
Bacillus coagulans 2,5X10CFU
Lactobacillus reuteri 5X10CFU
Lactobacillus plantarum 2,3X10CFU
Lactobacillus acidophilus 01,x10CFU
Lactobacillus gasseri 0,1x10CFU
Inulin (пребиотик) 27,8mg
Фитостероли од кора на бор (Pinus sp) 133,5mg

СОСТОЈКИфитостероли од кора на бор (pinus sp) 36% згуснувач: hidroksipropilmetilceluloza, Lactobacilus reuteri, Bacilus coagulans, Inulin, Lactobacilus Plantarum, средство за желирањегелан гума, средство за зголемување на масамикрокристална целулоза, средство против згрутчувањесилициум диоксид и магнезиумова сол на масни киселини, Lactobacilus acidophilus, Lactobacilus gasseri.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:
1 капсула на ден.

ЗАБЕЛЕШКА: Додатоците во исхраната не се замена за разновидна исхрана и здрав начин на живот. Се чува вон дофат на деца.

ПРЕДУПРЕДУВАЊА: Не смее за да пречекори препорачаната дневна доза.Производот не е наменет за деца,трудници, доилки и особи кои немораат да го контолираат нивото на холестерол во крвта и преосетливи на неговите состојки.Особи кои користат лекови за намалување на холестеролот овој производ треба да го употребуваат под медицински надзор.Во исхраната треба да е вклучен редовен внес на овошје и зеленчук поради одржување на нивото на каротеноидот.Треба да се избегнува употреба на повеќе од 3g дополнителни билни стероли.

НАЧИН НА ЧУВАЊЕ: да се чува на темно и суво место, на собна температура.

СЕРИЈА И РОК НА УПОТРЕБА: одштампано на пакувањето.

ПРОИЗВОДИЕЛ: Bellavie Srl,42 Rue St-Eugenie,5060 Tamines,Belgija во соработка со Hedelab SA,Route de Wallonie 138,Ghlin,Belgija.

ПОТЕКЛО: Белгија.

УВОЗНИК ЗА МАКЕДОНИЈА: ХЕРБАЛ ПЛУС Бул Партизански Одреди 99/2-10, 1000 Скопје.РС Македонија

 

Дополнителни информации

Тежина 100 g
Мени