BellaVie GLUCO

900 ден

BELLAVIE GLUCO е иновативен препарат – Synbioceutial – Додаток во исхраната со бактериски култури, инулин, нопал кактус и хром за одржување на нормално ниво на гликоза во крвта.

Опис

Активни состојки        1 капсула

Мешавина на бактериска култура %nrv
Bacillus coagulans 2,5×10 cfu
Bifidobacterium animalis lactis 0,5×10 cfu
Lactobacillus acidohilus 0,1×10 cfu
Lactobacillus casei 0,5×10 cfu
Lactobacillus gasseri 1×10 cfu
Lactobacillus plantarum 4,4×10 cfu
Lactobacillus rhannosous 1×10 cfu
Inulin  27,8 mg
Сув екстракт од плод на нопал кактус (opuntia ficus indica) min0,05% betalaina, 0,03% indikaksantina 66,7mg
Hrom (нутрр рефер вредност)  12 mg 30

СОСТOЈКИ :згуснувач: hidroksipropilmetilceluloza, сув екстракт нопал кактус, opuntia ficus indica, средство за зголемување на масата, микрокристална целулоза, Lactobacilus plantarum, bacillus coagulans, inulin, lactobacillus gasseri, lactobacillus rhamnosus, средство против згрутчување: silicijum dioksid, lactobacillus casei, bifidobacterium animalis lactis. средство против згрутчување: магнезиумова сол од масни киселини, средство за желирање: гелан гума , lactobacillus acidophilus,hrom hlorid

НАЧИН НА УПОТРЕБА:
1 капсула на ден.

ЗАБЕЛЕШКА: Додатоците во исхраната не се замена за разновидна исхрана и здрав начин на живот. Се чува вон дофат на деца.

ПРЕДУПРЕДУВАЊА: Не ја надминувајте препорачаната дневна доза. Производот не е наменет за деца, бремени жени, доилки и лица преосетливи на неговите состојки.

НАЧИН НА ЧУВАЊЕ: Да се ​​чува на темно и суво место, на собна температура.

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Bellavie Srl,42,Rue St-Eugenie,5060 Tamines,Belgija,во соработка со Hedelab SA,Route de Wallonie 138,Ghlin,Belgija.

ЗЕМЈА НА ПОТЕКЛО: Белгија.

УВОЗНИК ЗА МАКЕДОНИЈА ХЕРБАЛ ПЛУС Бул.Партизански Oдреди 99/2-10 1000 Скопје Р С Македонија

Дополнителни информации

Тежина 100 g
Мени