Карталин

Синергија на сибирски невен и солидол во ублажување на симптомите на псоријаза, атопичен дерматит и егзем.

Карталин ја омекнува и негува сувата и груба кожа, ги одстранува мртвите клетки на кожата, давајќи и притоа здрав и мазен изглед (ефект на лупење), го чува одбрамбениот механизам на кожата и со тоа и нејзините функции.

Состав: Bidens tripartite (сибирски невен), камилица, еукалиптус, масло од лаванда, Витамини А и D, лизолим, салицилска киселина, мед, масло за стабилизација.

Начин на примена: Маста се нанесува на кожата во тенок слој (без да се втрива) 1 до 2 пати во тек на денот, треба да се остави да делува минимум 12 часа.

Првите резултати најчесто се гледаат веќе по 1 до 2 недели од почеток на примената.

Препорачано траење на примената до постигнување на полн ефект – не помалку од 2 месеци.

Категорија

Медицинска козметика

Произведува

Астрофарма

Нарачај

Kрема од Арника
Крема со уреа
Мени