FLEXIFORCE ICE GEL

ТРОЕН ЕФЕКТ НА ЛАДЕЊЕ

УБЛАЖУВА/ ОЛЕСНУВА МУСКУЛНА БОЛКА, БОЛКА ВО ЗГЛОБОВИ И БОЛКА ПРИ ПОВРЕДА

БРЗО ДЕЈСТВУВА

FlexiForce Ice Gel се препорачува за ублажување на болки и намалување на воспаленија при истегнување на мускупи, тетиви, удари, тендонитис, напрегање.

Начин на делување: FlexiForce Ice Gel комбинира 3 состојки со ефект на ладење. Алкохол кој со испарување предизвикува значително намалување на температурата на површината на кожата. Овој ефект е зајакнат со ментол кој го зголемува чувството на ладење и етерицно масло на еукалиптус кој го намалува чувството на топлење.

Начин на употреба: За надворешна употреба. Се нанесува 3-4 пати на ден со кружна масажа на болното место. По употреба да се измијат рацете. Препорачана е оптимална употреба 7 дена.

Внимание за надворешна употреба: Да не се голта. Не се вдишува. Производот не треба да се користи кај деца помали од 6 години. Да не се користи за време на бременост и доење. Да не се користи на оштетена кожа. Да не се користи на повредени мускули. Не се користи на пост-оперативни рани. Да не се користи во случај на алергија на некоја од состојките. Да се избегнува контакт со очи/слузница. Во случај на преосетливост на производот или случаен контакт со очи/слузница, темелно да се измие со чиста вода. Во тек на апликација да се држи подалеку од извор на топлина. Во случај на несакани нуспојави престанете со користење на производот.

Мерки на внимание при чување: Да се чува подалеку од дофат на деца! Да се чува подалеку од извор на топлина. Да се искористи во тек на 12 месеци по отварањето.

Категорија

Додатоци во исхраната

Произведува

Сенсилаб СА Луксембург

Нарачај

ВАЗЕЛИН
Пантенол – Млеко за тело
Мени