Bellavie Gluco

BELLAVIE GLUCO е иновативен препарат – Synbioceutial – Додаток во исхраната со бактериски култури, инулин, нопал кактус и хром за одржување на нормално ниво на гликоза во крвта.

МЕТАБОЛИЧКИ НАРУШУВАЊА

Во последните години, како резултат на модерниот начин на живот, стресот, исхраната богата со масти и јаглехидрати, завладеа вистинска епидемија на прекумерна тежина, дебелина и дијабетес (шеќерна болест).

  • 800 милиони возрасни луѓе во светот страдаат од дебелина според општеството против дебелина.
  • 6,7 милиони смртни случаи во 2021 година се должат на дијабетес, 1 на секои 5 секунди. -537 милиони возрасни (20-79 години) живееле со дијабетес во 2021 година.
  • 541 милион возрасни луѓе имаат преддијабетес, состојба која му претходи на дијабетесот. (Меѓународната федерација за дијабетес атлас за дијабетес)

Дијабетесот се карактеризира со хронична хипергликемија како резултат на апсолутен или релативен недостаток на инсулин или негова слаба употреба.

Најчестите типови на дијабетес се:

Тип 1 – автоимуно нарушување што доведува до апсолутен недостаток на инсулин. Најчесто се јавува во раното детство со ненадеен почеток на симптоми.

Тип 2 – се карактеризира со намалена чувствителност на клетките на инсулин и следствено намалена секреција на инсулин со текот на времето. Овој тип има 90% од сите пациенти со дијабетес мелитус.

Прекумерната тежина и дебелината често доведуваат до отпорност на инсулин и обично се главен фактор на ризик за развој на дијабетес тип 2.

Дебелината, дијабетесот и особено таложењето на висцералните маснотии драстично го зголемуваат ризикот од несакани кардиоваскуларни настани. Овие нарушувања во голема мера зависат од животните фактори и се под наше директно влијание. Промената на начинот на живот и исхрана со воведување на физичка активност и моќни сојузници како BELLAVIE GLUCO ќе ни обезбеди долг и здрав живот.

ЕФЕКТ НА СОСТОЈКИТЕ:

  • 7 различни пробиотски соеви неопходни за поддршка на рамнотежата на цревната микробиота.
  • Инулинот од цикоријата се користи како супстрат за развој на корисни бактерии. Богат е со влакна и има ниска калориска вредност, што придонесува за подобрување на липидниот профил кај пациенти со дијабетес тип 2.
  • Хромот ги активира инсулинските рецептори и ја зголемува чувствителноста на инсулин, што придонесува за нормално ниво на гликоза во крвта.
  • Екстрактот од кактинеа нопал и плодот на кактусот Нопал е високо биодостапен антиоксиданс, го штити ЛДЛ холестеролот од оксидација, ја намалува гликемијата и има диуретично дејство и го намалува чувството на отечени стапала и тешки нозе.

СОСТАВ:

Активни состојки 1 капсула
Мешавина на бактериска култура %nrv
Bacillus coagulans 2,5×10 cfu
Bifidobacterium animalis lactis 0,5×10 cfu
Lactobacillus acidohilus 0,1×10 cfu
Lactobacillus casei 0,5×10 cfu
Lactobacillus gasseri 1×10 cfu
Lactobacillus plantarum 4,4×10 cfu
Lactobacillus rhannosous 1×10 cfu
Inulin 27,8 mg
Сув екстракт од плод на нопал кактус(opuntia ficus indica)min0,05% betalaina,0,03%indikaksantina 66,7mg
Hrom (нутрр рефер вредност) 12 mg 30

СОСТOЈКИ: згуснувач: hidroksipropilmetilceluloza, сув екстракт нопал кактус, opuntia ficus indica, средство за зголемување на масата, микрокристална целулоза, Lactobacilus plantarum, bacillus coagulans, inulin, lactobacillus gasseri, lactobacillus rhamnosus, средство против згрутчување: silicijum dioksid, lactobacillus casei, bifidobacterium animalis lactis. средство против згрутчување: магнезиумова сол од масни киселини, средство за желирање: гелан гума , lactobacillus acidophilus,hrom hlorid

НАЧИН НА УПОТРЕБА:
1 капсула на ден.

ЗАБЕЛЕШКА: Додатоците во исхраната не се замена за разновидна исхрана и здрав начин на живот. Се чува вон дофат на деца.

ПРЕДУПРЕДУВАЊА: Не ја надминувајте препорачаната дневна доза. Производот не е наменет за деца, бремени жени, доилки и лица преосетливи на неговите состојки.

НАЧИН НА ЧУВАЊЕ: Да се ​​чува на темно и суво место, на собна температура.

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Bellavie Srl,42,Rue St-Eugenie,5060 Tamines,Belgija,во соработка со Hedelab SA,Route de Wallonie 138,Ghlin,Belgija.

ЗЕМЈА НА ПОТЕКЛО: Белгија.

УВОЗНИК ЗА МАКЕДОНИЈА ХЕРБАЛ ПЛУС Бул.Партизански Oдреди 99/2-10 1000 Скопје Р С Македонија

Категорија

Додатоци во исхраната

Произведува

BellaVie – Белгија

Нарачај

BellaVie CHOLESTEROL
Мени